Gesprekscoaching voor goede voorbereide gesprekken

PITCHEN...... laat een goede eerste indruk achter.

“Ik vind het zo lastig om kort en bondig te zijn…. Of … Het klinkt zo opscheppering vertellen waar ik goed in ben…..Of…Geen idee waar ik moet beginnen”.

Herkenbaar? Je eerste kennismaking met een klant of toekomstige werkgever. Het is altijd even spannend, maar bepalend voor de rest van het gesprek. Mensen vormen namelijk vrijwel direct een beeld van je zodra je binnenkomt, in slechts één tot twee seconden. Maar hoe ontstaat die eerste indruk en waarom is een eerste indruk zo belangrijk?

Ik leer jou jezelf op authentieke wijze pitchen, op een manier die bij jou past. We gaan kijken naar wat je nu precies wilt vertellen, wat drijft jou, hoe vertel je dit, we gaan oefenen, wat maakt jouw verhaal anders dan die van de ander, en hoe  maak jij  beter contact.

Laat een smashing eerste indruk achter!

MOGELIJKHEDEN

TIPS VOOR EEN GOEDE PITCH

VANUIT JOU

Ik geloof niet in standaard Pitch gesprek. Natuurlijk moet het wel helder zijn, wat je wilt vertellen, maar wat mij betreft kan dat op verschillende manieren. Belangrijk is dat het echt vanuit jou is. Wat maakt jou, jou? Wat zijn jouw kwaliteiten, je leuke eigenaardigheden. Wat vind je leuk om te vertellen? . Daarnaast is het ook belangrijk dat jouw manier van praten en lichaamshouding past bij wie jij bent en wat je wilt overbrengen. Kortom, geloof ik dat naast de inhoud het belangrijk is dat mensen jou zien. De echte jou!

WAT KAN JIJ VOOR DE ANDER BETEKENEN

We zijn soms geneigd om tijdens onze pitch te vertellen wat we allemaal kunnen. Maar dat kunnen mensen ook in je cv lezen. Mijn tip is, dat je dat vertelt wat je voor de ander kan betekenen. Waar zit de ander mee waar jij je pitch voor doet (bijvoorbeeld een speciefieke klantvraag) en vanuit daar ga jij vertellen hoe jij dat zou aanpakken, je eventuele eerdere ervaringen en wat het zou opleveren als de ander dus met jou in zee zou gaan. Mensen willen nu eenmaal graag weten: ‘what is in it for me”  Ze willen hun probleem/vraagstuk opgelost hebben of openstaande vacature ingevuld hebben. En laat jij nou net degene zijn die daar veel in kan betekenen.

Direct een coaching gesprek inplannen of meer informatie over de mogelijkheden mbt leren Pitchen?

Bel of mail me.