FEEDBACK geven & ontvangen

Ach zo is hij nu eenmaal, ik laat het”. of….  “Het heeft toch geen zin, zo gaat het nu eenmaal hier.” of… “Straks is hij/zij boos op mij en dan krijg ik gedoe, dat wil ik niet.”

Ondertussen neemt de frustratie toe en barst de bom misschien wel op een totaal verkeerd moment en heeft niet de impact die je eigenlijk wilt veroorzaken.

Maar hoe spreek je nu iemand aan, zonder in een welles nietes terecht te komen? Of zonder het gevoel te hebben dat je niet uit je woorden komt? Of zonder al te veel emotie?

Ik help jou of jouw team, om constructief Feedback te geven, vanuit transparantie en eerlijkheid. En vanuit praktisch toepasbaar theoretische kaders gaan we direct aan de slag. Leren door te doen.

SOORTEN TRAINING

TIP: FEEDFORWARD

Geef Feedback vanuit een positieve mindset, om vooruit met elkaar te willen en de samenwerking wilt verbeteren. Daarom noem ik het ook wel FEEDFORWARD.

FEEDBACK BLOG

Meer lezen over mensen aanspreken, feedback en de kracht van kwetsbaarheid......
Klik Hier

Tips voor betere Feedback gesprekken.

VERTROUWEN

Veiligheid en vertrouwen, één van de belangrijkste elementen bij het geven van feedback. Maar bij veel organisaties is het nog steeds (helaas) een gewoonte om óver elkaar te praten in plaats van mét elkaar. Het blijkt voor veel mensen moeilijk te zijn om iemand aan te spreken op zijn/haar gedrag, zelfs wanneer het positief is. Terwijl dit juist het vertrouwen in elkaar vergroot. Mits het eerlijk en oprecht is. En niet aanvallend maar vooral om nieuwgierig te zijn waarom de ander iets doet, wat jij wilt begrijpen en misschien veranderen. Met als doel er samen beter van te worden. Vertrouwen is gewoon heel belangrijk in elk communicatieproces en daarbij is transparant en eerlijk zijn, heel belangrijk.

 

FEEDBACK VRAGEN

Durf ook Feedback te vragen, ontdek waar jouw blinde vlek zit (want die hebben we allemaal). Doordat jij Feedback  vraagt en ontvangt laat je indirect de ander zien dat je vertrouwen hebt in zijn visie op jou als persoon. En dat je er open voor staat. Zo vergroot je dan kans ook dat de ander eerder gaat openstaan voor jouw feedback. En ja, soms is het pijnlijk en kwetsbaar, maar enorm waardevol om met elkaar te groeien.

 

 

Direct een coaching gesprek inplannen, of meer informatie over de mogelijkheden mbt Feedback?

Bel of mail me.