HUMOR IN JE GESPREK

Humor wordt helaas regelmatig gezien als niet professioneel, of te familiair of wat dan ook, en dat is zonde want het brengt juist energie in een relatie. Daarnaast heeft Humor heen enorme invloed op je gezondheid en mindset. Bovendien stimuleert lachen jouw werkplezier en vermindert het stress. 

Naast dat we veel lachen, ontdek jij welke Soorten Humor er zijn, welke je zelf misschien al gebruikt en hoe je deze kwaliteit nog meer kunt inzetten. Leer Omdenken en krijg (nog) meer plezier in je werk en in het voeren van gesprekken. Want plezier zorgt voor veerkracht en een stijging van Productiviteit. En humor is daarbij onmisbaar.

Wil je leren hoe je humor kan inzetten om je team beter te laten samenwerken? Of om klantengesprekken beter te voeren? Of om met collega’s een fijnere werksfeer creeeren? 

Dan help ik je graag

MOGELIJKHEDEN

Waarom Humor gebruiken zo belanrijk is...

LACHEN IS GEZOND

Een lach op je gezicht zorgt er voor dat je lichaam endorfine aanmaakt. Tegelijkertijd  vermindert het het niveau van stresshormonen, waardoor je je beter gaat voelen. Daardoor zie je er niet alleen gelukkig uit, maar voel je je ook nog gelukkig. Met een (glim)lach op je lippen, komt de lach eerder en zal je stress ook eerder verdwijnen. En Humor is daarbij onmisbaar.

Alles bij elkaar betekent dat een sterkere weerstand en minder fysieke effecten van stress. Je kunt daardoor beter tegen die momenten waarop het leven even tegen lijkt te zitten.

BETERE WERKSFEER

Werken, samenwerken, deadlines halen. Het roept zo zijn spanning op. En door daarover grappen te maken, of lichter en anders met deze aspecten om te gaan,  ontstaat inzicht. Door op een lichte of humoristische manier een opmerking te maken over ‘pijnlijke of onhandige/moeilijke aspecten’, denkt  een heel team of afdeling: ja, verrek. Zo doen wij dat. Wat onhandig eigenlijk.’

Je zult zien dat spanningen afnemen in bepaalde moeilijke gesprekken of samenwerkingen en de werksfeer/gesprekssfeer verbeterd.

BETERE RESULTATEN

Humor zorgt er niet alleen voor dat je individueel beter presteert. Een lossere werksfeer stelt iedereen meer op zijn gemak waardoor iedereen makkelijker aanspreekbaar wordt. Door samen te lachen, zal ook het onderlinge vertrouwen een boost krijgen waardoor problemen in de toekomst makkelijker kunnen worden opgelost. Wat weer resulteert in efficienter met elkaar werken en betere prestaties.

 

Direct een workshop inplannen of meer informatie over de mogelijkheden?

Bel of mail me.